fredag 10. juli 2015

Gratinert hummer

 
Gratinert hummer er nydelig som forrett og fint å servere sammen med andre skalldyr som reker og krabbe. På denne tiden av året er det kanadisk hummer i butikkene, de er små men gode, og egner seg godt til å gratinere. Av urter har jeg brukt timian, persille, oregano og litt gressløk.

 DU TRENGER TIL 4 HALVE HUMMERE:

Ca. 100 - 150 gr mykt smør (ikke margarin)
4 ss finhakkede urter
1 ss sitronsaft
1-2 fedd hvitløk
Litt finhakket chili (kan sløyfes)
Litt pepper


Er det frossen hummer du har, så følg anvisningen på pakken for tining. Brekk av alle klørne på hummeren. Del hummeren i to på langs, ved å legge hummeren flat med ryggen opp, bruke en skarp kniv og stikk den inn der hodet begynner og del hodet på langs, så deler du resten av hummeren langsetter. Ta ut paven (den klumpen som sitter mellom øynene på hummeren) og den sorte strengen
langsetter selve hummerkjøttet. Vil du kan du knekke de store klørne, ta ut kjøttet og legg kjøttet  fra klørne oppå kjøttet i hummeren, men du kan også servere de store klørne ved siden av.
Rør sammen smøret med alle ingrediensene og legg det oppå hummerkjøttet. Sett hummeren inn i stekeovnen ved 200 grader i 8 - 10 minutter. Serveres straks.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar