torsdag 2. juli 2015

Kyllingsalat med jordbærsalsa


Salat er sommermat for meg, med masse friske grønnsaker. Kyllingsalat med en god jordbærsalsa er en nydelig og mettende middag der vitaminene bokstavelig talt står i kø, her har du liksom hele alfabetet.


DU TRENGER TIL 3-4 PERSONER:

3-4 kyllingfileter
2 - 3 kokte egg i båter
1 liten boks mais
1/2 - 3/4 agurk
1 eple i tynne strimler
2 vårløk i tynne ringer
10-12 småtomater
2 hjertesalat
Blandet salat

DRESSING:
 
Ca. 2 ss urter (bruk av så mange du har)
3-4 ss god olje
1-2 ss hvitvinseddik
2 -3 ts. dijonsennep med honing
(eller vanlig dijonsennep og 1 ts honning)

 

Del kyllingfiletene i biter strø på litt salt og pepper og stek de raskt i stekepannen i litt smør/olje og legg de tilside slik at de blir avkjølt. Kok eggene til de er litt mere enn "smilende".
Jeg hadde en kurv småtomater som begynte å bli litt myke, så jeg bakte de i stekeovnen med litt god olje, timian, salt og pepper på 200 grader til de begynte å falle sammen. Har du fine faste tomater så bruk de som de er.
Del agurken i to på langs, bruk en teskje og skrap ut det bløte i midten og del agurken opp i tynne skiver. Vask eplet og del i tynne strimler, kutt opp vårløken. Ha vårløk, agurkskiver, eplestrimler og maiskorn i en skål, bland sammen hvitvinseddik, olje, sennep og urter (bruk det du har av urter) og vend det inn i grønnsakene i skålen, og tilsett kyllingbitene. Legg salat utover et fat og hell over salatblandingen fra skålen. Pynt med eggebåter og tomat. Salaten serveres med jordbærsalsa, og oppskriften på jordbærsalsa finner du her


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar