tirsdag 13. juni 2017

Stekt torsk med egg og persillesmør


Torsk er en delikat og allsidig fisk, og den passer til både hverdag og fest. Torsk er den beste fisken jeg vet, og vi bruker torsk både titt og ofte i forskjellige varianter og med forskjellig tilbehør.I dag er det en god hverdagsmiddag med stekt torsk piffet opp med et deilig egg og persillesmør sammen med gode poteter, gulrøtter og brokkoli.

TIL TO PERSONER TRENGER DU:

400 - 500 gr torsk i pene stykker uten skinn og bein
Salt - pepper
Smør/olje til steking
EGG OG PERSILLESMØR:
Ca. 100 gr smør
1 hardkokt egg som hakkes
2-3 ss finhakket persille 
Litt pepper
Noen dråper presset sitron


Kok egget i ca. 8 minutter og avkjøl i kaldt vann. Skrell egget, hakk det i terninger og sett det tilsides. Ha en klatt smør og litt god olje på stekepannen, og ha salt og pepper på fiskestykkene. Når smøret begynner å bli brunt legger du fisken i stekepannen. La fisken steke i ca. 5 minutter før du snur den og stek på den andre siden i ca. 3 minutter til fisken har fått sin farge og du ser at den flaker seg. Stek ikke fisken for lenge, da blir den tørr, det er bedre den er for lite stekt enn overstekt.
Smelt smøret til egg/persillesmøret og rør inn finhakket persille og vend inn det hakkede egget til slutt, varm opp slik at smøret er varmt når det skal serveres.
Den stekte torsken serveres med valgte grønnsaker, poteter og egg/persillesmøret.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar