onsdag 28. juni 2017

Pannekaker med vanilje


Et lite utklipp med denne pannekakeoppskriften har ligget i en skuff aldri så lenge, ikke husker jeg hvor den er kommet fra, men språket i oppskriften er på dansk. Lenge har jeg tenkt å prøve denne pannekakeoppskiften og i dag - endelig ble det pannekaker etter en litt krøllete oppskrift på dansk.
Pannekakene er fantastisk gode - tror aldri jeg har spist så gode pannekaker, nydelig med blåbær eller honning, til middag. Det er ingen ting i veien for at du kan spise disse pannekakene til dessert med en liten kule iskrem eller syltetøy. Nå laget jeg ganske tynne pannekaker og da ble det 20 stykker, lager du pannekakene litt tykkere, blir det ca. 13-15.


DU TRENGER:

5 egg
6 dl melk
250 gr hvetemel
Liten klype salt
1 strøken ss sukker
2 ts vaniljesukker
1/2 ts kardemomme
1 ts bakepulver
50 gr smeltet smør


Bland sammen alt det tørre i en skål. Pisk sammen egg og melk, bruk kjøkkenmaskinen eller håndmikser og pisk på full styrke til det er godt pisket. Så pisker du inn melblandingen litt etter litt, med lavere hastighet på mikseren. Sett røren i kjøleskapet i ca. 30 minutter. Smelt smøret og rør det inn i røren når du skal begynne å steke. Ha ørlite smør på stekepannen og stek pannekaker til de er gyldne og fine. Serveres med blåbærsyltetøy eller honning. Disse pannekakene er også helt supre som dessert og serveres da lune med en kule iskrem.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar