onsdag 14. juni 2017

Rekesmørbrød med asparges og smilende egg


Her smaker det vår, dette er skikkelig snaddermat, med gode reker og nydelig lettkokte asparges. Sløyfer du skiven under aspargesen og egget, er dette en nydelig forrett, da bruker du bare to asparges per person og litt mindre reker, og serverer forretten med en tynn toast. I dag har vi spist dette som lunsj med en god skive hjembakt helkornbrød under og det smakte virkelig godt.

DU TRENGER TIL 2 SKIVER:

2 skiver grovt godt brød
8 asparges
1-2 egg
Ca. 600 - 700 gr reker
3 ss majones 
1 stor ss creme fraiche (gjerne den lette typen)
Litt pepper
Noen dråper presset sitron
Salt
Gressløk eller dill til pynt


Kok egget i ca. 7 1/2 minutt og avkjøl egget i kaldt vann. Brekk av den nederste delen av aspargesen, skyll den godt og legg den i kokende vann. Kok i 3-4 minutter og avkjøl aspargesen straks i iskaldt vann gjerne tilsatt isbiter. La aspargesen få renne av på et kjøkkenpapir. Rør sammen majones og creme fraiche og smak til med litt pepper og presset sitron. legg skivene på tallerkener og dekk med salat. Legg på asparges og et par skjeer med majonesblanding og dekk med rensede reker. Legg på et halvt smilende egg, og pynt med gressløk eller dill.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar