tirsdag 20. juni 2017

Potetsalat med gressløk, vårløk og rødløk


Dette er min favoritt når det gjelder potetsalat, for å si det enkelt - den er innmari god. Å lage potetsalat selv krever litt mere arbeid enn når du går i butikken og napper med deg en ferdig eske hjem, men du verden for en forskjell, og egentlig krever det ikke så mye arbeid heller. Jeg koker alltid potetene med skallet på, skreller etterpå og lager ferdig potetsalaten mens potetene er lune - da blir potetsalaten aller best. Vil du at denne potetsalaten skal være ekstra mager, kan du bruke en blanding av grest yoghurt og lettrømme isted for majones og creme fraice.


DU TRENGER TIL 3-4 PERSONER:

8 middels eller 6 store poteter
3 ss majones
Ca. 2 - 2 1/2 dl lett creme fraiche (eller en blanding av creme fraiche og Drømmelett)
4-5 reddiker i skiver
1 ss finklippet gressløk
2-3 ss finhakket rødløk
2 ss vårløk i tynne ringer
2 ts. dijonsennep 
1 ts honning (Eller bruk honningsennep) 
Salt - pepper


Rør sammen honning og sennep til dressingen og rør inn majones. Rør inn creme fraiche/Drømmelett og salt og pepper. Rør inn rødløk, vårløk og gressløk, kutt reddiker i tynne skiver og del skivene i to og putt de i dressingen sammen med løken. Del potetene i litt store biter og vend de inn i dressingen. Skulel det være litt lite dressing, så vend inn et par ss Drømmelett eller lettrømme. Pynt med hakket rødløk og finhakket reddiker.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar