lørdag 24. juni 2017

Påleggsalat med røkelaks



Å lage påleggsalat selv er både økonomisk og godt, ikke minst vet du hva salaten inneholder, og du kan bruke rester. Denne laksesalaten er laget på to skiver røket laks som ble til overs etter et besøk, og dette blir ikke eneste gang denne salaten kommer på bordet hos oss.

DU TRENGER:

2-4 skiver røket laks (gjerne litt tykke skiver)
4 store ss smøreost naturell (jeg har brukt Philadelphia lett)
4 ss lett creme fraiche eller kesam naturell
2 ss finhakket dill
1 ss finhakket persille
1 ss finhakket gressløk
2 ss finhakket agurk (skrap bort det myke i midten)
1 finhakket vårløk
Litt pepper
Litt presset sitron

Hakk alle ingrediensene fint. Rør godt  sammen smøreost og creme fraiche og smak til med pepper og presset sitron.  Bland inn de finhakkede ingrediensene og oppbevar salaten i en boks med lokk i kjøleskapet.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar