onsdag 21. juni 2017

Rugbrød med pate, rødvinskokte svisker og pistasjnøtter


Her har jeg brukt tynne rugbrødskiver delt i fire, men er du så heldig at du finner små runde rugbrødskiver er det det aller beste. Ja selvfølgelig kan du bruke et annet brød, bare det er tynne små biter, for det er ikke brødet som skal spille hovedrollen , men pateen og det som er oppå pateen. Rødvinskokte svisker kan lages i god tid og holder seg lenge i kjøleskapet, får du rester igjen smaker det fabelaktig til ost.

DU TRENGER:

Skiver med rugbrød
En god pate (eller grov leverpostei kan også brukes)
Pistasjnøtter 
 
RØDVINSKOKTE SVISKER:
 
125 - 150 gr svisker uten stener
1 dl rødvin
1/2 dl balsamicoeddik
1/2 dl vann
1/2 dl sukker
1 ss honning
1/2 kanelstang
 1-2 nellikspiker


Kutt opp sviskene i strimler. Ha alle ingrediensene til sviskene i en kasserolle. Kok opp og la sviskene småkoke under lokk i ca. 1/2 time til sviskene er helt møre. Ta opp sviskene, men la krydderet være igjen i laken, sett sviskene tilside. La rødvinslaken koke videre  uten lokk, den skal fosskoke, og koke inn til ca. 1/2 - 3/4 dl nesten som en tynn sirup. Ta ut krydderne og tilsett de kokte sviskene og den saften som er rent av sviskene i rødvinssirupen. Sett til avkjøling. Sviskene holder seg lenge i kjøleskapet. Legg en god skive pate på rugbrød, topp med litt av de avkjølte sviskene og strø over pistasjnøtter.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar