mandag 26. juni 2017

Mild tomatsuppe med små kjøttboller


Tomatsuppe er noe av det raskeste jeg lager, ja nesten raskere enn posesuppe og selvfølgelig mye bedre. Denne tomatsuppen tar litt lengre tid, da den inneholder små kjøttboller, men det er overkommelig med arbeid og suppen blir mere mettende. Selvfølgelig kan du lage suppen uten kjøttboller, du kan tilsette litt pasta eller kokte egg.

TIL TO PERSONER TRENGER DU:

1 liten finhakket løk
1-2 fedd finhakket hvitløk
1 stor ss tomatpure`
1 boks hakkede hermetiske tomater
Ca. 3 dl kylling eller grønnsakskraft (vann/terning)
1 dl kremfløte eller 2-3 ss creme fraiche
1 dl melk
Salt - pepper
Liten klype chilipulver
Litt sukker eller honning (kan sløyfes)
Olje/smør


KJØTTBOLLER:
200 gr karbonadedeig
Salt - pepper
1 toppet ts potetmel
Ca. 1/2 dl melk eller vann
Rør sammen alle ingrediensene til kjøttbollene og sett den til sides.
 Ha litt olje eller smør i en gryte og fres den finhakkede løken til den blir blank og myk, men ikke brun. La hvitløken få surre med mot slutten, og tilsett deretter tomatpure`. Hell i de hermetiske tomatene og bruk en stavmikser og kjør suppen helt glatt. Sett kasserollen på kokeplaten på middels varme, spe med kraft og fløte og kok opp. Bruk en teskje og lag små boller av kjøttfarsen og putt de i suppen som småkoker. Spe med mere melk/kraft eller fløte slik at suppen får en fin passelig konsistens og smak til med salt, pepper, litt chili og rund av med en liten klype sukker eller en ts. honning. La suppen trekke/småkoke i ca. 5-8 minutter. Dryss over hakket persille ved servering.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar