torsdag 22. juni 2017

Rabarbra og jordbærpai med honning og limekrem


Nydelig rabarbra og jordbærpai, toppet med en lime og honningkrem, - her smaker det sommer. Paien kan brukes både som dessert og som kake, like godt begge deler. Paien er rask å tilberede, både selve paideigen og toppingen kan lages dagen i forveien eller i god tid før den skal spises.

DU TRENGER TIL EN PAIFORM CA. 26 - 28 CM:

60 gr kaldt smør
60 gr mager kesam (naturell)
200 gr hvetemel
50 gr mandelmel
70 gr melis
1 egg
 (Paideigen kan lages med 120 gr smør, da sløyfer du kesam)

 Ha alle ingrediensene i en bakebolle og kna det sammen med rene hender. Arbeid deigen akkurat så lenge at alt er godt blandet sammen. Pakk deigen inn i plast, og legg den i kjøleskapet, gjerne natten over, men minst to timer.


SMULDREDEIG:

70 gr brunt sukker
70 gr hvetemel
70 gr smør
50 gr havregryn

Ha alle ingrediensene sammen i en bakebolle og arbeid det godt sammen. Pakk deigen inn i plast, men denne skal ligge fremme på kjøkkenbenken.
JORDBÆR OG RABARBRAFYLL:

300 gr rabarbra i små biter
350 gr jordbær delt i biter
1 ss revet frisk ingefær
150 gr sukker
3 ss potetmel
1 ts vaniljesukker

Bland sammen vaniljesukker, sukker og potetmel, riv ingefær og bland ammen med rabarbra og jordbær, og rør inn sukkerblandingen.


LIME OG HONNINGKREM:

Kremfløte
Honning
Raspet skall av lime
Pisk kremfløten og smak til med honning og raspet skall av lime.

Kjevle ut paideigen og kle paiformen med deigen, klem godt til rundt kantene. Sett formen med paideigen i kjøleskapet ca. 30 minuter, paiskallet skal ikke forstekes. Ta ut paiformen og fordel jordbær og rabarbrablandingen i paiformen. Stek paien ved 180 grader midt i ovnen i ca .15 minutter. Ta ut formen og smuldre over smuldredeigen. Sett formen i ovnen igjen, og stek i ca. 30 minutter.
Paien avkjøles noe før den serveres, den nydelige lime-og honningkremen serveres ved siden av. Iskrem eller vaniljesaus smaker også godt til denne paien.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar