fredag 2. juni 2017

Quesadillas med tomatsaus og bønner med asparges og mangosalat


Det er forbløffende hvor godt dette er,  queso er ost på spansk, så ost skal være med når du lager quesadillas, men ellers kan du bruke akkurat det du vil som fyll mellom tortillalefsene. I dag har jeg laget quesadillas kun med godt krydret tomatsaus, bønner og ost selvgølgelig, med en nydelig salat som tilbehør så dette ble faktisk en vegetarrett som også er glutenfri.

DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

4 tortillalefser (bruk helst de grove)
1 stor boks kidneybønner (eller 2 små)
2 finhakket sjalottløk
1 fedd finhakket hvitløk
1 ss tomatpure
1 boks hermetiske knuste tomater (ca. 400 gr)
1 - 2 ss creme fraiche (gjerne den magre) 
God olivenolje
Salt - pepper
1/2 ts malt koriander
1/2 ts spisskummen
Liten klype chilipulver
Rikelig med revet ost


La finhakket sjalottløk og hakket hvitløk få surre i et par ss olivenolje til løken er blank og myk. Tilsett tomatpure som får surre sammen med løken et par minutter. Tilsett hermetiske tomater og la dette få surre noen minutter. Tilsett creme fraiche og bønner (husk å skylle de godt i kaldt vann før de tilsettes i maten), Bruk sleiven som du rører med og mos tomatsaus og bønner slik at det blir en tykk saus. Smak til med krydder, tilsett mere chili hvis du vil ha en sterkere smak. Fordel tomatsausen på to av tortillalefene og legg over rikelig med ost. Det blir aller best om du bruker en ost med kraftig smak, eller du kan bruke en blanding av flere oster. Legg de to andre tortillalefsene over osten og legg de doble lefsene i stekeovnen på ca. 200 grader i ca. 5 minutter, da er lefsene sprø og osten har smeltet. Del opp lefsene i snipper som serveres med rømmeklatt og en god salat.

SALAT TIL QUESADILLAS:
1 avocado i biter
1/2 - 1 mango i biter
Noen små tomater delt i to
4-5 asparges  delt i biter
Aspargesene forvelles i kokende vann i 2-3 minutter og avkjøles i iskaldt vann og får renne av på et kjøkkenpapir. Bland sammen alle ingrediensene til salaten.
Quesadillas serveres med denne gode salaten og en rømmeklatt eller en blanding av kesam og creme fraiche.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar