torsdag 15. juni 2017

Appelsinkylling med rotgrønnsaker


En rask kyllingmiddag der alt er i samme form, lettvint og godt.

DU TRENGER TIL 3-4 PERSONER:

4-5 kyllingfileter
1 appelsin med skallet på i biter
Saft av 1 appelsin 
2 gulrøtter i skiver
2 persillerøtter i skiver
4 poteter i båter
2 tykke skiver selleri i strimler 2x2 cm
1 fenikkel i båter
God olivenolje
Salt - pepper
Ca. 1 ts tørket rosmarin


Vask og tørk kyllingfiletene, del de i tre eller to deler etter hvor store de er. Strø på litt salt og pepper og stek de lett brune i olje på stekepannen, de behøver ikke være gjennomstekt. Skrell og del opp poteter og grønnsaker og del 1 appelsin i biter.  Legg først grønnsakene i en ildfast form og ringle over litt olivenolje, strø på litt salt og pepper og rosmarin, vend rundt slik at krydder og olje blir godt fordelt. Legg de delte kyllingfiletene over og hell på appelsin saft. Vask appelsinen godt del den i biter og legg den også i formen. Dekk formen med al-folie og sett den i stekeovnen på ca. 200 grader i ca 25 minutter. Ta av folien og la formen stå i ca. 10 minutter til. Kjenn med en kakepinne om alt er ferdig stekt. Serveres med en god salat.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar