onsdag 7. juni 2017

Pannestekt laks med urterisotto


Dette er rene festmaten, en slik silkemyk og smakfull risotto skal man lete lenge etter og den smakte fantastisk godt til denne pannestekte laksen. Ikke bare var dette et aldeles nydelig måltid, men også svært enkelt og raskt å tilberede.

DU TRENGER TIL 4 PERSONER:

600 - 700 gr laksefileter uten skinn og bein
Smør/olje til steking
Salt - pepper
URTERISOTTO:
1 finhakket sjalottløk
God olivenolje
Ca. 3 dl risottoris
Ca. 7 dl fiskekraft (vann/terning eller fond)
2 ss finhakket persille
2 ss finhakket gressløk
1 ss finhakket oregano 
ca. 130 gr revet parmesan 
Salt - pepper 
2-3 ss smør

Ha litt olje i kasserollen og la sjalottløken få surre til den er blank og myk. Tilsett risottorisen og rør rundt. Tilsett ca. halvparten av kraften og kok opp. Rør hele tiden til mesteparten av kraften er innkokt, hell over resten av kraften, kok opp og rør fortsatt til resten er ferdig kokt, det tar ca. 20 minutter. Rett før risottoen skal serveres rører du inn urtene og parmesanosten og smaker til med salt og pepper.
Skyll og tørk av laksestykkene, og la laksen ligge i romtemperatur en halv times tid før du begynner å steke. Ha litt smør/olje på stekepannen og la den bli godt varm før du legger på laksestykkene. Strø salt og pepper på laksen før den legges i stekepannen og ikke ha for mange laksestykker i
 stekepannen samtidig, da får du ikke fin stekeskorpe. Laksestykkene løsner fra stekepannen når de har fått fin skorpe og er klar til å snues og stekes på den andre siden. Ikke la laksen steke for lenge, da blir den tørr og lite god.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar