mandag 19. juni 2017

Pasta med kjøttboller og fyldig tomatsaus


Pasta er en rask enkel og god hverdagsmiddag, den kan varieres i det uendelige, det er bare fantasien som bremser oss her. Pasta med kjøttboller pleier å være populær mat for både små og store, og får du rester igjen, så blir det en nydelig tomatsuppe til kvelds eller til middag i morgen. Lag gjerne dobbelt porsjon med kjøttboller når du først er i gang, det er kjekt å ha i fryseren.


DU TRENGER TI 4 PERSONER:

Ca. 400 gr kjøttdeig eller karbonadedeig
1 egg
1-2 fedd finhakket hvitløk
1 ts oregano
1/2 ts paprikapulver
1/2 ts malt ingefær
Salt  - pepper
Ca. 1 dl melk
Smør/olje til steking 

TOMATSAUS:

1 hakket løk
2 fedd finhakket hvitløk
2 bokser hermetiske hakkede tomater (a`400 gr)
 1 ss tomatpure´
1-2 ss balsamicoeddik
1 ts tørket timian
1 ts tørket oregano
3 dl kraft/vann buljong
Salt - pepper
Liten klype sukker
2 ss creme fraiche (gjerne den lette typen)
Olje

PASTA:
4 porsjoner valgfri pasta, kokes etter anvisningen på pakken
Hakket persille
Parmesanost


Rør sammen alle ingrediensene til kjøttbollene og rør til du har en seig deig. Lag små kjøttboller og stek de i smør/olje til de har en fin brunfarge over det hele. Kjøttbollene trenger ikke være helt stekt igjennom da de skal koke litt i tomatsausen etterpå.
Hakk løken til tomatsausen og la den surre til den er myk i litt olje, tilsett hvitløken og tomatpureen`og hell i boksene med hakket tomat. Kjør tomatsausen glatt med en stavmikser, kok opp tomatsausen igjen hell i kraft og balsamicoeddik og la sausen koke i ca. 10 minutter. Smak til med krydder og rør inn creme fraiche tilslutt. Legg i kjøttbollene og la de trekke i sausen ca. 5 - 10 minutter. Kok pastaen etter anvisningen på pakken, ha pasta i tallerkenen og hell over tomatsaus og kjøttboller, høvle over parmeanost og strø på finklippet persille.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar