fredag 9. juni 2017

Sjokoladekake i langpanne med kokos


Det er aldri feil med en sjokoladekake, og her er en sjokoladekake som er god, og som er enkel å lage. Kaken har en litt annerledes topping, men sammen med kaken ble det skikkelig godt. Kaken blir ikke så veldig høy, men den blir høyere ved å bruke en mindre form, bare pass på steketiden. Jeg har stekt kaken i en form på ca. 30 x 40 og egentlig er den høy nok.

DU TRENGER TIL EN KAKE:

80 gr kakao
320 gr hvetemel
240 gr sukker
2 ts bakepulver
2 dl melk
1 dl sterk kaffe
2 egg
2 ss rapsolje
1 ts vaniljesukker

TOPPING:
150 gr smør
250 gr melis
2 ss kakao
1 dl sterk kaffe
1 ts vaniljesukker
180 gr kokosmasse


Rør godt sammen hvetemel, kakao, sukker, vaniljesukker og bakepulver i en bolle. Bruk arbeidsbollen til mikseren og hell i melk, kaffe, rapsolje og egg, visp godt sammen. Rør inn melblandingen med en sleiv eller bruk en slikkepott, og rør til du får en jevn klumpefri blanding. Dekk langpannen med bakepapir og hell i røren. Bruk en slikkepott til å jevne ut slik at røren ligger jevnt i formen. Stek kaken ved 170 grader i ca. 30 minutter. Kjenn etter med en kakepinne når kaken har stått i ovnen  i 20 - 25 minutter om kaken er ferdig.
Mens kaken steker lager du toppingen slik: smelt smøret, bland sammen melis, kakao og vaniljesukker og rør inn kaffe og det smeltede smøret. Rør inn kokosmassen til slutt. Ha toppingen over kaken mens den er varm, og kaken skal avkjøles i formen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar