lørdag 10. juni 2017

Sjokoladepudding


Sjokoladepudding er favorittdesserten til mange. Denne her er silkemyk og med en fyldig sjokoladesmak, dette er desserten for alle dessertelskere - store som små. Jeg har brukt halvparten lys og mørk sjokolade, men du kan godt bruke bare mørk sjokolade

DU TRENGER TIL 3-4 PERSONER:

4 plater gelatin
1/2 dl vann
3 dl melk
2 dl kremfløte
1/2 dl sukker
1 ss kakaopulver
100 gr mørk sjokolade
50 gr lys sjokolade


Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann. Pisk sammen vann, kakaopulver og sukker i en kasserolle, varm opp under svak varme mens du pisker og pisk til blandingen er helt glatt, tilsett melken og kremfløten. Kok opp under middels varme og rør hele tiden slik at ikke blandingen setter seg i bunnen. Klem vannet ut av de oppbløtte gelantinplatene og løs de opp i den varme kakaomelken. Ta kasserollen bort fra varmen og tilsett sjokoladen i små biter. rør rundt til du har en helt glatt blanding. Når blandingen er helt jevn, heller du den opp i porsjonsglass eller en skål. Settes i kjøleskapet til desserten er helt stivnet og avkjølt. Selv har jeg satt noen dessertglass på skrå og fylt opp glassene slik, det er litt morsomt når desserten skal serveres. Oppskrift på hjemmelaget vaniljesaus finner du her


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar