tirsdag 6. juni 2017

Spansk tostada med tomat


Har du reist litt rundt i Spania har du nok ikke unngått å se dette på frokostbordene på hotell eller på kafeer rundt omkring. Skal innrømme at det ser litt trist ut og det ser ikke så veldig godt ut heller, men bare prøv - det er himmelsk godt - da er to ting veldig viktig og det er god olje og skikkelig modne tomater slik at de kan klistres utover. Jeg bruker å ringle over "litt" olivenolje mens spanjolene lar det renne godt med olje over og det skal jeg innrømme - da er tostadoen aller best. Har du overmodne tomater så er det en fin måte å bruke de på. Jeg benytter alltid sjansen til å spise tostada når jeg er i Spania, så enkelt og så utrolig godt sammen med en kopp kaffe med melk.

DETTE TRENGER DU:

Baguett, av fint eller grovt mel eller skiver av landbrød
Litt olje/smør til stekepannen
1 hvitløks fedd delt i to på langs
1 godt moden tomat
God olivenolje
Flaksalt

Del baguettene i to på langs og rist de godt i stekepannen med litt smør/olje, eller rist brødet i en brødrister eller stekeovnen.


Del hvitløksbåten på langs og gni det ristede brødet godt inn med snittflaten på hvitløksbåten, gni så mye at det blir litt hvitløk igjen på baguetten.


Del tomaten og gni tomaten på brødet mens du skviser den med fingrene slik at tomaten setter seg på brødet og klemt inn i brødet, prøv å få ut det meste av inmaten på tomaten. Ringle over god olivenolje, og ikke vær redd for at det skal bli for mye olje, det er sunt og godt.


Strø over litt flaksalt og nyt dette fantastiske enkle, men nydelige måltidet gjerne med en kopp cafe con leche til.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar