mandag 24. oktober 2016

Ovnsbakt torsk med pestotopping, bacondryss og bakte småpoteter


En fin måte å servere torsk på er å bake torsken i ovnen, den blir saftig og får en fin mild smak. Sammen med rustikke poteter, pestotopping og et dryss av bacon, smakte denne retten fantastisk godt, og ikke minst veldig lettvint.

DU TRENGER TIL 4 PERSONER:

4 torskefileter uten skinn og bein
Salt og pepper
God olje
Ca. 4 ss god pesto
8 skiver bacon

POTETER:

14 - 16 småpoteter
1 stor fennikel
1 - 2 rødløk
Maldonsalt
Pepper
God olje
3-4 kvaster rosmarin


Skrubb potetene og tørk de med et kjøkkenpapir. Del rødløk og fennikel i tynne båter og legg de sammen med potetene i et ildfast fat eller form. Ringle over god olje, strø på salt og pepper og legg på noen rosmarin kvaster. Bakes i stekeovnen ved 200 grader i ca . 20 - 30 minutter alt etter hvor store poteter du har. De aller minste er ferdig etter 20 minutter. Ha litt god olivenolje i et ildfast fat og legg i fiskefiletene, strø på salt og pepper og legg ca. 1 ss pesto på toppen av hver filet. Bak fiskefiletene i stekeovnen ved 200 grader i ca 12 minutter. Sprøstek bacon mens fisken står i ovnen, og dryss baconbiter over fisken ved servering.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar