lørdag 8. oktober 2016

Loff


Det er godt med loff til skalldyr, salat, supper og andre ting, og selvfølgelig er den du baker selv den aller beste, derfor er det greit med en oppskrift på loff som er enkel å bake. Dette er en loff med kun fire ingredienser, den krever lite arbeid, men det kreves litt tid til heving, men da får du tid til å gjøre andre ting, til gjengjeld får du et bakverk som er ganske så perfekt og har en sprø knasende skorpe. Av denne porsjonen her har jeg laget en vanlig loff og to litt store baugetter, men du kan lage to loff, eller bare baugetter.


DU TRENGER:

1 kg hvetemel
7 dl vann
20 gr salt
20 gr gjær


Det er aller best å lage denne deigen i en kjøkkenmaskin, har du ikke det må du jobbe med deigen så mye du orker og litt til. Varm opp vannet til fingervarmt og rør ut gjæren i vannet.
Ha alle ingrediensene i kjøkkenmaskinen og kjør deigen sammen. La maskinen gå på sakte fart i ca. 6 -7 minutter.  Øk farten og la maskinen gå videre i 6 minutter til.
Dekk bollen med plast og sett den til heving i ca. 1 1/2 time. Ta deigen ned på bakebordet og del opp i emner. Dekk til deigen igjen og la den heve til nesten dobbelt størrelse. Bak ut emnene i den formen du ønsker og legg emnene i bakepapirkledde former eller rett på bakepapirkledd stekeplate, dekk til og etterhev til du ser emnene har den størrelsen du ønsker. Snitt gjerne brødene med en kniv og strø med mel eller frø hvis d ønsker det. Jeg hadde en eggeplomme til overs fra annnen bakst, så jeg rørte ut eggeplommen med litt vann og penslet loffen med det, men du kan pensle med melk, eller vann. Sett brødene i stekeovnen på 250 grader i 10 minutter, reduser varmen til 200 grader og stek videre i ca. 35 -45 minutter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar