Bruschetta er godt uansett når på dagen den spises, som forrett, lunsj, tapas eller som en super kveldsrett. Bruschetta kan lages kald eller varm og kan varieres i det uenderlige. Vanligvis er bruschetta laget med lyst landbrød eller skiver av baguett, jeg sverger til grovbrød og det blir kjempegodt.
DU TRENGER TIL 2 PERSONER:
2 finhakket sjalottløk
Ca. 1/4 finhakket chili
12 - 14 småtomater delt i fire
Ca. 60 - 70 gr chorizo i biter
God olivenolje
Pepper
1/2 dl presset appelsinsaft
Ca. 1 neve grovhakket basilikum
Ha olivenolje på stekepannen og legg i finhakket sjalottløk når oljen er varm. La løken surre 3-4 minutter og tilsett finhakket chili. Rør rundt og tilsett chorizo i biter og tomater. La alt surre videre til tomatene begynner å falle sammen, kvern over litt pepper og tilsett appelsinsaften. Rør rundt og la alt småkoke til det tykner. Legg tomatrøren på grovt brød og nyt et smakfullt måltid.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar