onsdag 12. oktober 2016

Crostini med syltede epler og blåmuggost


Det er så mye godt man kan lage av og med de norske eplene nå på høsten, eplemos, eplesyltetøy og eplekaker, for å nevne noe. I dag har jeg syltet eplebåter, det ble utrolig godt og kan brukes på crostini slik som jeg har gjort i dag, eller som tilbehør til svinekjøtt, som dessert og smaker fantastisk til en ostebrikke, og som tilbehør på koldtbord.


DU TRENGER:

1 1/2 dl eplesidereddik
1 dl sukker + litt til
1/2 dl vann
1 laurbærblad,
1 ts sorte helpepperkorn
1 ts sennepsfrø
3 epler

Skiver av baguett eller loff
Blåmuggost


Ha eddik, vann, sukker og krydder i en kasserolle og kok opp, la det småkoke et par minutter. Vask eplene, fjern kjernehusene og del eplene i tynne båter. Legg eplebåtene i et glass eller en skål og hell over den kokende laken. La eplene stå til laken er helt kald.
Skjær brødet i skiver, rist de i brødrister eller på stekepannen med litt olje, jeg sverger til det siste. Legg på eplebåter og topp med blåmuggost av valgfri type.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar