Det er så mye godt man kan lage av og med de norske eplene nå på høsten, eplemos, eplesyltetøy og eplekaker, for å nevne noe. I dag har jeg syltet eplebåter, det ble utrolig godt og kan brukes på crostini slik som jeg har gjort i dag, eller som tilbehør til svinekjøtt, som dessert og smaker fantastisk til en ostebrikke, og som tilbehør på koldtbord.
DU TRENGER:
1 1/2 dl eplesidereddik
1 dl sukker + litt til
1/2 dl vann
1 laurbærblad,
1 ts sorte helpepperkorn
1 ts sennepsfrø
3 epler
Skiver av baguett eller loff
Blåmuggost
Ha eddik, vann, sukker og krydder i en kasserolle og kok opp, la det småkoke et par minutter. Vask eplene, fjern kjernehusene og del eplene i tynne båter. Legg eplebåtene i et glass eller en skål og hell over den kokende laken. La eplene stå til laken er helt kald.
Skjær brødet i skiver, rist de i brødrister eller på stekepannen med litt olje, jeg sverger til det siste. Legg på eplebåter og topp med blåmuggost av valgfri type.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar