mandag 31. oktober 2016

Kjøttpudding med fetaost


Egentlig skal denne kjøttpuddingen lages av lammedeig, men det var det smått med da jeg handlet i dag, så det ble kjøttpudding av malt oksekjøtt (karbonadedeig) istedet. Kjøttpuddingen ble smakfull, godt kryddret og det var veldig godt med fetaosten som gjorde kjøttpuddingen veldig saftig.

TIL EN KJØTTPUDDING NOK TIL 3-4 TRENGER DU:

500 gr karbonadedeig
2 egg
1 1/2 dl melk
2 ss potetmel
Raspet skall av 1/2 sitron
1 ts rosmarinkrydder
Ca. 3 ss grovhakket persille
2 fedd finhakket hvitløk
Ca. 1 ts salt
Pepper
Ca. 80 gr fetaost i små terninger


Rør alt untatt fetaosten godt sammen i en rørebolle, bruk gjerne kjøkkenmaskin. Tilslutt vender du forsiktig inn fetaostterningene. Legg farsen i en liten form og stek kjøttpuddingen ved 180 grader i ca. 1 time. Serveres med ovnsbakte rotgrønnsaker og potetbåter sammen med tzatziki. Oppskrift på god tzatziki finner du her


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar