mandag 10. oktober 2016

Laks med Snøfrisk og spinat


Her kommer en enkel, men god hverdagsmiddag med laks. Vi spiste små poteter og salat som tilbehør, men har du barn som elsker ris, passer det riktig så godt til denne lakseretten. Dette er også en fin måte å få barn til å spise både spinat og fisk på.

DU TRENGER TIL 4 PERSONER:

Ca. 800 gr laksefileter uten skinn og bein
Salt  - pepper
Noen dråper presset sitron
1 purreløk i tynne ringer (kan sløyfes)
Olivenolje
1 stor pose spinat (eller etter smak)
1 pakke Snøfrisk naturell (lett type)
1 boks creme fraice (gjerne den lette varianten)

Kutt purre i tynne ringer og legg den i bunnen av en ildfast form. Legg over laksefileter, ringle over et par ss olivenolje, strø på salt og pepper og press over til slutt noen sitrondråper. Ha litt olivenolje i en gryte, tilsett spinat, creme fraiche og Snøfrisk, varm sakte opp mens du rører rundt og la det varmes helt opp til kokepunktet slik at spinaten faller sammen, men skal ikke koke. Hell blandingen over laksefiletene i den ildfaste formen, og sett formen i stekeovnen på  190 grader i ca. 12 - 15 minutter avhengig av hvor store laksestykker du har. Ikke la laksen stå så lenge at den blir tørr.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar