torsdag 13. oktober 2016

Frikadeller med syltet rødløk og lune tomater


Danskene har et spesielt forhold til frikadeller, og de danske frikadellene er variert på utallige måter. Jeg synes frikadeller er godt, men her hos oss bruker vi helst karbonader. Vil du ha oppskrift på gode frikadeller finner du en her
I dag har vi spist disse nydelige frikadellene med syltet rødløk og lune tomater, en fantastisk god kombinasjon.
 

 DU TRENGER TIL 3-4 PERSONER:

3 - 4 rødløk i båter
4 ss balsamicoeddik
1 ss brunt sukker
2 ss smør
Liten skvett rødvin (kan sløyfes)
Salt - pepper

Ha smør på stekepannen, la det smelte og bli varmt, men ikke brunt. Legg i rødløken og la den surre på middels varme til den blir myk, så tilsetter du sukker, rødvin og balsamico. La dette surre på middels varme til sukkeret er smeltet.


LUNE TOMATER CA 3-4 PORSJONER:

12 - 14 småtomater delt i to
Ca. 4 vårløk i ringer
1 ss balsamicoeddik (helst hvit)
Smør/olje
Salt - pepper

 Ha smør/olje på stekepannen og la det bli varmt, legg i vårløken og la den surre til den begynner å bli myk. Legg i tomatene, vend forsiktig og når tomatene begynner å falle sammen er de ferdige.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar