Det er kjekt å lage suppe, her kan du virkelig bruke det du har i skapet og ikke minst fantasien. Tomatsuppe er noe av det enkleste og raskeste jeg lager til middag, så hvorfor så mange kjøper og bruker suppeposer har jeg aldri riktig forstått. Ta frem alle råvarene før du begynner så går alt raskt og greit.
DU TRENGER TIL 2 PERSONER:
1 hakket løk
1 fedd hakket hvitløk
1-2 ss olivenolje
1 1/2 ss tomatpure
1 boks (400gr) hermetiske tomater
Vann
1 terning grønnsaksbuljong
1 ts basilikum
1 klype sukker (kan sløyfes)
2 ss smøreost med urter
2 ss lett creme fraiche eller en skvett kremfløte
Salt - pepper
GARNITYR: egg og urter
Ha olje i den gryten som du skal koke suppe i. Tilsettt løk og hvitløk og la dette surre i oljen til løken blir blank, ikke bruk for sterk varme. Når løken er passe blank og myk, tilsetter du buljongterningen, tomatpuren og basilikum og lar dette surre samme litt. Hell over de hermetiske tomatene og kjør alt glatt med en stavmikser. Kok opp, tilsett smøreosten og creme fraiche og vann til du får en passelig konsistens på suppen. Smak til med salt og pepper, kok opp og server suppen med egg og krydderurter som garnityr, og selvfølgelig et godt brød.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar