fredag 14. oktober 2016

Skogsgryte med viltkjøtt


Denne gryten er laget på blandet småkjøtt av hjort, dådyr og elg, men det er ingen ting i veien for at den kan lages av bare en av kjøttsortene eller av reinskjøtt, og det er en grei gryte å lage av reinskav. Gryten har en kraftig smak, og får en egen sødme av tyttebærsyltetøy. Som tilbehør liker jeg aller best potetmos, men bakte poteter i ovn er også innmari godt. Får du ikke kantareller i butikken der du bor, så kan du bruke en annen slags sopp.

DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

Ca. 400 gr viltkjøtt
1 /2 grovhakket løk
Ca. 1 liter kantareller 
1 stor ss tyttebærsyltetøy
1 dl kremfløte
1/2 dl vann
1/2 ts maizenna
2 dl creme fraiche (gjerne den lette typen)
1/2 ss soya
1 /2 ss kalvefond  
1/2 ts timian
Salt - pepper
Smør


Begynn med å steke kjøttet pent brunt i smør, pass på at smøret er skikkelig varmt før du legger i kjøttet, og legg i litt av gangen. Legg kjøttet over i en gryte etter hvert som det er ferdig stekt. Surr løken i litt smør til den blir blank og myk, og surr soppen i smør til den begynne å få farge. Bland sopp og løk sammen med kjøttet, hell over vann, halvparten av kremfløten og creme fraiche. Kok opp og tilsett soya, kalvefond, timian og salt og pepper. La gryten småkoke i ca. 10 mintter, tilsett tyttebærsyltetøy og kok videre i noen minutter. Rør ut maizenna i resten av kremfløten og rør det inn i gryten. Kok opp, smak til med mere krydder hvis det trengs.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar