fredag 7. oktober 2016

Jordbær-panna cotta


Denne desserten kan lages av ferske eller frosne bær og kan nytes hele året. Desserten er av den lette typen, så den passer etter et kraftig måltid. Jeg har pyntet med vaniljekesam og bringebær, men en kremklatt eller en bærsaus smaker veldig godt.

DU TRENGER TIL CA 4-5 porsjoner:

Ca. 400 gr frosne eller ferske jordbær
80 - 100 gr melis
4 dl kremfløte
4 plater gelatin
Saft av 1/2 sitron 
Til servering: Vaniljekesam og friske bær


La bærene tine litt. Legg gelatinplatene i kaldt vann. Ha bær, melis og kremfløte i en blender eller foodprosessor og kjør det til en jevn mos. Ha blandingen i en kjele og gi det et oppkok. Ta kasserollen av varmen, klem vannet ut av gelatinplatene og rør de inn i den varme jordbærblandingen og rør helt til alt er smeltet. La blandingen avkjøle litt, og fordel i dessertglass eller skåler. Serveres med vaniljekesam og friske bær eller en bærsaus.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar