tirsdag 18. oktober 2016

Tomatterte med vårløk og blåmuggost


Dette er virkelig en godbit, og en godbit som alle kan lage, den kan lages med paideig, eller den kan lages med den snarveien som jeg har tatt i dag, med butterdeig fra frysedisken, fantastisk godt blir det uansett. Jeg har laget terten i en liten form som er nok til to.


DU TRENGER TIL CA. 2 PERSONER:

3-4 plater frosen butterdeig 
3 vårløk i tynne ringer
1-2 fedd finhakket hvitløk
12 - 16 småtomater delt i to 
Ca. 100 - 140 gr blåmuggost
Ca. 80 -100 gr  chèvre eller brie
2-3 ss raspet parmesan
Pepper
God olje


Legg butterdeigplatene på kjøkkenbenken slik at de tiner. Kutt opp vårløken og hakk hvitløken, ha litt olje på stekepannen, la det bli varmt og legg i vårløk og hvitløk som får surre i oljen til det blir mykt, men ikke brunt og sett det tilsides. Legg butterdeigplatene kant i kant og kjevle ut til en en leiv passelig til den formen du akal bruke. Legg deigen i formen slik at det rekker litt opp på kantene. Prikk bunnen med en gaffel og fordel den surrede vårløken utover bunnen på terten. legg på delte tomater, dryss på litt pepper og fordel osten over. Strø på raspet parmesan til slutt.
Stek ved 200 grader i ca. 20 minutter.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar