onsdag 19. oktober 2016

Ragù Napoletano


Denne fantastiske italienske kjøttgryten laget på malt oksekjøtt/karbonadedeig og grønnsaker er utrolig rik på smak. Første gang jeg spiste denne retten var den kryddret med basilikum, og det skal den egentlig være, jeg hadde ikke basilikum i dag, så jeg brukte timian, det smakte aldeles nydelig, så det anbefaler jeg virkelig.


TIL 3-4 PERSONER TRENGER DU:

Ca. 500 gr malt oksekjøtt (karbonadedeig)
Ca. 150 gr bacon i små biter
1 - 2 gulrøtter i små biter
2 skiver selleri i små biter
3 sjalottløk i biter
1 boks hermetiske tomater
2 - 3 fedd finhakket hvitløk
1-2 glass rødvin
1 liten klype chilipulver
2 kvaster timian (1-2 ts tørket timian)
2 biter sitronskall (bare det gule
Salt - pepper

Brun det malte kjøttet på samme måten som når du lager kjøttsaus til spaghetti og hell det over i den gryten som du skal lage retten i. Ha litt smør på stekepannen og brun baconbitene lett, og legg de over i gryten. Surr grønnsakene i baconfettet til det så vidt begynner å få farge, og hell grønnsakene over i gryten. Kok opp gryten, tilsett boksen med hermetiske tomater og hvitløk. krydre med timian, chilipulver, salt, pepper og sitronskall. Spe med vin til du får en passende konsistens på gryten, skru ned varmen på kokeplaten og la gryten stå og surre i en times tid. Smak til med mere krydder og salt, hvis det trengs. Serveres med pasta eller ris, og en god salat.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar