lørdag 1. oktober 2016

Eplekake med mandelmasse


Med høstens gode norske epler er det ren magi å lage eplekake, med slike råvarer blir eplekaen saftig og får en egen sødme og friskhet. I dag laget jeg eplekake med mandelmasse - for å si det mildt - det ble en himla god kake.

DU TRENGER TIL EN FORM PÅ CA.    CM:

150 gr smør
140 gr sukker
200 gr hvetemel
2 ts bakepulver
2  dl melk
170 gr mandelmasse
4 store eller 5 små epler
Ca. 50 gr hasselnøtter
Kanel
Perlesukker


Skrell og del eplene i tynne båter.  Smelt smøret og bland inn sukkeret, la dette avkjøles litt. Bland mel og bakepulver og tilsett det vekselvis med melken i smørblandingen. Riv mandelmassen grovt på et rivjern, og bland det i røren. Dekk bunnen av formen med bakepapir og hell i halvparten av røren. Legg i eplebåtene tett i tett, og hell over resten av røren. Strø over kanel, perlesukker og grovhakkede hasselnøtter. Stek kaken ved 180 grader i 40 - 45 minutter.
Serveres lunken med pisket krem, iskrem eller hjemmelaget vaniljesaus.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar