lørdag 22. oktober 2016

Butterdeigputer med eple og vaniljekrem


Med en pakke butterdeig i fryseren tryller du raskt frem disse lekre godbitene fyllt med eple og vaniljekrem. Riktig så sprø og gode er de, så det er ingen unnskyldning for å ikke ha noe å servere til kaffen.


DU TRENGER:

4-5 plater ferdig butterdeig
1 stort eller 2 små epler i små biter
Ca 1 1/2 dl vaniljekrem
1 ts kanel
2 ss demerarasukker
1 ss presset sitron
1 egg til pensling


Tin butterdeigplatene i ca 1/2 time på kjøkkenbenken. Skrell og kutt opp eplet i små biter. Rør sammen presset sitron, sukker og kanel og bland inn eplebitene. Kjevle butterdeigen slik at den blir litt tynnere, prikk med en gaffel og del hver plate i to på tvers. Legg på vaniljekrem og epler, pensle rundt kanten på butterdeigplaten, brett sammen og bruk en gaffel til å presse kantene godt sammen. La butterdeigputene hvile i ca 10 - 15 minutter, pensle de med sammenpisket egg og stek ved 200 grader i ca. 20 minutter. De skal bli pent brune, men pass på at de ikke blir stekt for lite, da blir de seige og ikke sprøe.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar