torsdag 20. oktober 2016

Asparges med brie og confittomater


Dette er en nydelig og lekker forrett som er enkel og rask å tilberede. Litt forarbeid må til, og så må retten ha en rask tur i stekeovnen sånn omtrent når gjestene setter seg til bords. I stedet for tomater, kan du bruke spekeskinke eller eplebåter surret myke i smør på stekepannen.


TIL 4 PERSONER TRENGER DU:

16 asparges
8 tykke skiver brie
Ca. 12 småtomater, gjerne flere typer
God olivenolje
Flaksalt
Pepper
1/2 ts timian eller provencekrydder


Tomatene deles i to og legges i et lite ildfast fat. Ringle over god olivenolje og strø på litt flaksalt, litt pepper og timian eller provencekrydder. Sett tomatene i stekeovnen på 200 grader i ca 10 - 15 minutter, eller til de faller sammen. Brekk av den nederste biten av aspargesene, og forvell de i rikelig med kokende vann tilsatt litt salt i ca. 2 - 3 minutter. Avkjøl aspargesene straks i iskaldt vann. Legg fire og fire asparges sammen på en bakepapirkledd stekeplate og legg over osteskiver. Sett stekeplaten i stekeovnen på 225 grader rett før gjestene ssetter seg til bords. Osten smelter på noen få minutter, så pass på , den skal ikke flyte helt utover. Legg asparges med ost over på tallerkener, og legg over confittomater. Serveres straks og gjerne med en skive toast.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar