fredag 1. november 2013

Helstekt kylling med sitron, hvitløk og pære


Søndagsmiddag eller gjestemat, en superenkel middag som passer til både hverdag og fest, kyllingen ble veldig saftig, veldig mør og riktig velsmakende. Knepet er å "smøre" kyllingen før den puttes i ovnen og underveis, da får du en gylden fin stekeskorpe som er full av smak, og du får en kylling som er saftig og god.

DU TRENGER TIL 4 PERSONER:

1 stor kylling
Timian
God olivenolje
Ca. 400 gr små poteter delt i to
3 pærer delt i båter
6-8 asparges
1 hel hvitløk
Timiankvister
1/2 citron i skiver


                                                                KRYDDERRØRE:

2-3 ss smør
1-2 ts god sennep
3 fedd finhakket hvitløk
1/2 ts paprikapulver
1 ts salt
2 drag av pepperkvernen
En anelse kanel
1 ts provencekrydder (eller blanding av meriam, timian, oregano)
Smelt smøret og rør alle ingrediensene til krydderrøren godt sammen.


Vask og tørk kyllingen godt. Legg kyllingen i en ildfast form som er så stor at den også rommer poteter og pære. Rens og skrell alle feddene av en hel hvitløk, tre av feddene finhakkes og blandes i krydderrøren, resten fordeles i formen rundt kyllingen. Pensle krydderrøre på kyllingen med en stor kakepensel, pensle godt over hele kyllingen, legg over sitronskiver og timiankvister, sett kyllingen i stekeovnen på ca. 200 grader. (Legg sitronskivene ved siden av kyllingen når du skal pensle igjen). Etter ca. 50 minutter legger du de  delte potetene og pærer i båter rundt kyllingen i formen, ringle over litt god olje og strø litt salt og pepper på poteter og pære.
Underveis drar du frem formen og pensler på med krydderrøre, dette gjør du flere ganger helt til all krydderrøren er brukt opp. Stek  kylling og grønnsaker i ca. 30 - 40 minutter, slik at kyllingen får steke i 1 1/2 time og poteter ca. 30- 40 minutter.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar