torsdag 14. november 2013

Knuter med frø og havregryn


Ønsker du å lage en god frokost eller nistepakke, har du et godt utgangspunkt her. Disse knutene er enkle, smaker veldig godt og er greie å putte i fryseren. Knutene smaker godt med både salt og søtt pålegg så det er bare å gripe til bakebollen og sette i gang.

DU TRENGER:

30 gr gjær
7 dl lunkent vann
2 ss honning
2 ss korianderfrø
1 ts salt
200 gr grov rug
300 gr sammalt hvete fin
400 gr hvetemel
100 gr havregryn

Til dryss og pensling:
1 egg
Ca 100 gr gresskarkjerner


Løs opp gjær og honning i det lunkne vannet. Knus korianderfrø i en morter og bland sammen alt det tørre i bakebollen, la kjøkkenmaskinen gå mens du sper med vannet. Ser du at deigen blir for løs, må du tilsette litt mere hvetemel. Dekk til bakebollen med plast og la deigen stå til heving på et lunt sted i ca. 2 timer. Ta deigen ned på bakebordet og bruk litt mel mens du knar deigen godt. Del deigen i to og kjevle en leiv på ca. 30 x 40 cm. og pensle leiven med sammenpisket egg. Strø ca. 30 gr  gresskarkjerner over halvparten av leiven og brett den andre halvparten av leiven over. Kjevle lett med kjevle over den brettede leiven og skjær ca. 2 cm remser som snurres litt og rulles sammen til en knute.
Legg knutene på bakepapirkledd bakeplate og sett til heving. Gjør det samme med den andre delen av deigen. Knutene heves i ca. 30 minutter. Når knutene er ferdig hevet, pensles de med sammenpisket egg og strøs med grovhakkede gresskarkjerner. Stekes ved 210 grader i ca. 15 minutter. Knutene avkjøles på rist.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar