tirsdag 12. november 2013

Grønnsakgrateng med bacon


I dag har jeg ryddet i grønnsakskuffen i kjøleskapet, da blir det alltid en eller annen grønnsakrett til middag. I dag ble det grateng med bacon, lettvint og veldig godt. Sløyfer du bacon har du en vegetarrett, eller du kan bruke noen skiver skinke, pølse eller spekemat til grønnsaksgratengen.
Har du som jeg i dag en osteskalk er det fint å få brukt den også og jeg behøver vel ikke å si at her tar man hva man har av grønnsakrester, det er jo det som er hele vitsen med restematen vi lager.

TIL 3 PERSONER HAR JEG BRUKT

2 gulrøtter i små biter
1 persillerot i små biter
1 liten purre i tynne ringer
1/2 grovhakket rødløk
1 stor fenikkel i ringer
1/2 søtpotet i små biter
5-6 soltørkede tomater i strimler (kan sløyfes)
1 liten boks mais (kan sløyfes)
2 egg
2 dl matfløte
2 dl melk
Litt revet muskat
Salt - pepper
Litt paprikapulver
8-10 biter fetaost (kan sløyfes)
Raspet ost


Skrell/rens alle grønnsakene og del i biter/skiver. Forvell alle grønnsakene i rikelig med vann i ca. 4 minutter. Tøm av kokevannet og la grønnsakene få renne godt av.
Visp sammen egg, melk, matfløte og krydder. Legg de forvellede grønnsakene, soltørkede tomater og mais i en ildfast form. Tøm så over egg og melk/fløteblandingen, smuldre over fetaost og topp med raspet ost. Sett formen inn i stekeovnen på ca. 200 grader og stek til gratengen har fått fin farge. Ca. 15 - 20 minutter. Mens gratengen står i stekeovnen steker du bacon.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar