Grøt av ulikt slag er en veldig poplære matretter for tiden. Det har dukket opp grøtrestauranter og grøtbarer rundt om i de store byene som London og New York og snart kommer nok denne nye trenden hit til oss også. Ja vi kan like så godt tyvstarte litt og begynne med byggrynsgrøt med havregryn, et godt og ikke minst mettende måltid. Byggryn har vært dyrket i Norge helt i fra steinalderen, og er en næringsrik matvare med rikt innhold av jern, vitamin B, kalium, kalsium, magnesium, selen og folat, for å nevne noen av de stoffene dette lille frøet inneholder og i tillegg rik på vannløselige kostfiber. Grøten er enkel å lage, men grynene må legges i vann natten over.
DU TRENGER TIL FIRE PERSONER:
2 dl byggryn legges i vann med 5 dl vann natten over
8 - 10 dl melk, gjerne lettmelk
Ca. 1/2 ts salt
2 dl lettkokte havregryn
Ha byggryn, salt og det meste av melken i en kasserolle. Kok opp under omrøring og fortsett å røre i grøten mens den får koke på svak varme i 15- 20 minutter. Tilsett havregryn, kok opp igjen og kok videre i ca. 5 minutter. Tilsett mere melk mens du koker til du har en fin konsistens på grøten.
Grøten serveres rykende varm med enten kanel og sukker, honning, syltetøy eller friske bær.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar