Dette er barndommens dessert fremfor noen. Sammen med mandelpudding og gele med vaniljesaus og for ikke å snakke om sviskegrøt, var semulepuddingen en trofast sliter på søndagsmenyen i mange hjem. Jeg kan huske at jeg syntes semulepudding var godt, tror jeg likte spesielt den mandelsmaken og selvfølgelig den røde sausen som min mor serverte til puddingen. Jeg kan ikke huske sist jeg spiste semulepudding eller laget semulepudding, men nå skal den lages og prøves - igjen. Ikke med rød saus, men med bringebær coulis.
DU TRENGER TIL 6 PORSJONER:
8 dl melk
3 dl kremfløte
90 gr semulegryn
Ca. 1 ts mandeldråper
1 egg
1 - 2 ss sukker
BRINGEBÆRCOULIS:
200 gr bringebær
Ca. 100 gr finkornet sukker
Bruk en stavmikser eller en foodprosessor og kjør sukker og bær på full hastighet i ca 1 minutt. Sil bærmassen gjennom en fin sil slik at du får bort alle bringebærstenene.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar