onsdag 20. november 2013

Skinkegrateng


Hvis du bruker lett melk og lett ost en dette en enkel og ikke minst kalorifattig middagsrett. Jeg har brukt smårettskinke, men en skinkeboks er like bra. Du kan også putte inn noen andre ingredienser som rester av grønnsaker.
 

TIL 4 PERSONER TRENGER DU:

Ca. 300 gr skinke
1/2 finhakket løk
2-3 vårløk i tynne ringer
1 ss olje
4 egg
4 dl lettmelk eller skummet melk
4 ss mager cottage cheese
Ca. 1/2 ts  timian
Salt - pepper
Ca. 50 gr raspet lett ost
 

La løken få surre i litt olje til den blir myk og blank. Tilsett vårløk og skinke, rør om og la alt bli gjennomvarmt før du heller skinke og løk i en ildfast form. Visp sammen egg, melk, cottage cheese, salt, pepper og timian og hell det over skinke/løkblandingen i formen. Topp med raspet ost.
Stek gratengen ved 200 grader i ca. 30 minutter. Serveres med salat eller/og godt brød.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar