torsdag 21. november 2013

Ovnsbakt torsk med rødvinsaus og potetterte


Dette er fantastisk mat å servere både til hverdag og fest, dette er mat som er enkel å tilberede og mye kan lages på forhånd. Dette her er noe av det jeg helst serverer når vi har gjester og noe av den maten vi liker best. Til hverdags kan du bruke vanlige torskefileter, men til gjester bruker jeg ryggfileter som kalles torskeloin, som er uten skinn og bein, og som er ekstra fine å bruke i en slik rett.

DU TRENGER TIL 4 PERSONER:

Ca. 800 gr torskeloin
Salt
Litt god olje
Legg fiskestykkene i en ildfast form, strø på salt og ringle over litt god olje. Bakes på 200 grader i ca.12 minutter.


 POTETTERTE:

10 - 12 poteter
80 gr revet parmesan
70 gr mandelflak
Salt - pepper
Ca. 2 ss smør

Bruk en mandolin og del potetene i tynne skiver. Bland sammen revet parmesan, potetskiver og mandelflak. Legg blandingen jevnt utover i ca. 2 cm høyde i en form eller et ildfast fat. Ha et par ss smeltet smør på toppen. Legg et bakepapir som du stikker noen hull i med en gaffel oppå potetene og sett en form el, oppå papiret slik at du får press på potetene. Stekes ved 200 grader i 40 - 45 minutter. Potetterten kan stekes i god tid, den skal avkjøles under press, deles i biter (snipper eller rundinger) som varmes i stekeovnen noen minutter på 225 grader rett før servering.


RØDVINSSAUS:

2 - 3 finhakket sjalottløk
3 dl rødvin
Ca. 200 gr smør
Salt pepper

Ha finhakket sjalottløk og vin i en kasserolle, kok opp og la det koke på middels varme til vinen har kokt inn til det halve. Ta kasserollen av varmen og visp inn smøret litt etter litt, og nå må sausen ikke koke etter at du har tilsatt smøret for da skiller den seg.  Smak til med salt og pepper.
Sausen kan  ferdig i god tid  og varmes opp før servering - men igjen- den må ikke koke.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar