lørdag 16. november 2013

Panna cotta med lime, honning og hvit sjokolade


Det er ikke ofte vi har dessert, men jeg elsker panna cotta. Kanskje fordi at den kan varieres på så mange måter, kan lages ganske mager eller av kremfløte, og siden denne her skal servers til gjester, lages det en ekstra god panna cotta med masse godsaker i.

DU TRENGER TIL 6 PERSONER:

1 vaniljestang
2 dl melk
5 dl kremfløte
100 gr hvit sjokolade
4 plater gelatin
Saft fra 1/2 lime
1 ss honning
2 toppede ss creme fraiche


Skrap frøene ut av vaniljestangen og legg frø og resten av vaniljestangen i en liten kasserolle sammen med melken og litt av kremfløten, kok opp, trekk til side og la det stå og trekke slik at det blir god vaniljesmak av blandingen. Legg gelatinplatene i kaldt vann og la de ligge i minst 10 minutter. Grovhakk sjokoladen og legg den i en bolle eller skål som tåler varm væske. Varm opp melkeblandingen til kokepunktet gjen, tilsett honning, klem det meste av vannet ut av gelatinplatene og legg de i melkeblandingen mens du rører til alt er oppløst.  Tøm blandingen over sjokoladen og rør til den er oppløst, tilsett creme fraiche og rør til den også er oppløst. Tøm i resten av kremfløten og sil blandingen over i en mugge el. som er god å helle av. Hell den ferdige panna cottaen i porsjonsglass og sett de i kjøleskapet til avkjøling, gjerne natten over.


 Pannacotta serveres med limemarinerte bringebær, og de lager du slik:

Ca. 200 gr bringebær
100 gram melis
Raspet skall av 1 lime
Litt limesaft

Rør limeskall og limesaft inn i bringebærene og la det stå kaldt et par timer, rør inn melisen og la bringebærene stå til de skal brukes.
Pannacotta kan også serveres med en fruktkompott, eller friske bær som blåbær, jordbær eller friske bringebær.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar