En grei og smakfull liten forrett eller kveldsrett som er enkel og rask å tilberede. Serverer du denne avocadokremen i små glass eller skåler er det en morsom og fin rett å bruke på tapasbordet også.
DU TRENGER TIL SEKS PORSJONER:
300 - 350 gr rensede reker
1 finhakket rødløk
1 1/2 dl hvitvin
2 modne avocado
2-3 ss smøreost naturell
2 ss matyoghurt eller lett creme fraiche
Presset sitron
1 klype paprikapulver
Salt pepper
Ha den hakkede rødløken og hvitvin i en liten kasserolle og kok opp, la det koke til hvitvinen er nesten kokt helt inn, sett det tilsides. Rens rekene. Del avocadoene i to, ta ut stenene (ta vare på 1 sten) og skrap ut avocadoen. Bland inn smøreost og matyoghurt, bruk en stavmikser og mos alt til en fin mos, bland inn rødløk/vinblandingen og mos videre til du får fin konsistens på avocadokremen. Smak til med salt, pepper presset sitron og en liten klype paprikapulver.
Skal du oppbevare avocadokremen en stund før den skal serveres, legger du avocadostenen i kremen, da vil avocadokremen beholde sin friske farge uten å bli brun. Ved servering legger du et par store ss avocadokrem i et glass eller en skål og topper med reker.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar