fredag 8. november 2013

Marokkansk gryte med lam


Litt fremmedartet, men veldig god, godt krydret, men ikke sterk, egentlig velblansert og med en god smak av koriander og gurkemeie. Som tilbehør har jeg brukt ris, men coscos er helt ypperlig til en slik gryte som dette.

DU TRENGER TIL 4 PERSONER:

600 - 700 gr lammekjøtt uten bein
Ca. 150 gr spinat
1 løk i tynne skiver
2 fedd hvitløk finhakket
1 strøken ss gurkemeie
1 strøken ss spisskummen
1 strøken ss malt koriander
Litt pepper - (salt)
Ca. 4 dl kyllingbuljong
1 dl rosiner
2 ss pinjekjerner
Olje/smør


Del lammekjøttet i passende biter eller strimler. Varm litt smør/olje i en stekepanne eller en liten gryte og brun kjøttebitene raskt, ha i løk og hvitløk og la det  surre til løken er blank og myk. Tilsett krydder og rør rundt før du heller i buljongen og strør over rosiner. Kok over middels varme i ca .10 minutter og rør inn spinaten. La gryten få et oppkok, smak til med salt, pepper og strø over  pinjekjerner før du serverer gryten rykende varm.


2 kommentarer:

  1. Akkurat hva jeg ønsker meg til middag i dag.
    Tusen takk for en enkel og fristende oppskrift :o)

    SvarSlett
  2. Tusen takk og lykke til hilsen Synne

    SvarSlett