Søk i denne bloggen

onsdag 6. november 2013

Fransk potetsalat


Aller best blir denne potetsalaten hvis du lager den av lune nykokte poteter, men selvfølgelig kan du bruke poteter som du har i kjøleskapet fra dagen før.
Potetsalaten passer til veldig mange retter, som kokt kald skinke, kylling, spekemat, pølser for bare å nevne noe.

DU TRENGER TIL 4 PERSONER:

Ca. 1 kg poteter
3 vårløk i tynne ringer
4 ts god sennep, helst den franske
4 ss vineddik
1 1/2 - 2 dl god olje
Salt - pepper
2 ss finklippet basilikum
Klippet persille


Kok potetene med skallet på og vent til de blir litt avkjølt før du skreller de. Mens potetene kjølner, lager du dressingen. Rør sammen eddik, sennep , litt salt og pepper, bruk en visp og visp inn oljen litt etter litt. Skrell potetene og del de i skiver, bland inn den finklippede basilikumen og vend inn dressingen. Pynt med finklippet persille. Spises mens den er lun.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar