onsdag 27. november 2013

Syltet rødløk


Syltet rødløk smaker veldig godt og kan brukes som tilbehør til veldig mange matretter. Det er nesten som en chutney, smaker både søtt og syrlig og har deilig smak og aroma av de kryddertypene du putter oppi. Jeg bruker syltet rødløk til bla. hamburger, koteletter, karbonader, på pizza og til stekt fisk for å nevne noe, men syltet rødløk er så anvendelig at det nesten er lettere å ramse opp de tingene løken ikke kan brukes til. Den er også et herlig tilskudd til julebordet. Har du løken på varme sterile glass, kan den lagres som annet syltetøy, jeg har litt i kjøleskapet (holder seg i flere uker) og fryser resten i passe porsjoner.

DU TRENGER:

6 rødløk
6 dl vann
150 gr sukker
120 gr brunt sukker
1 dl rødvinseddik
1/2 dl balsamicoeddik
6 hele pepperkorn
6 hele stjerneanis
1 stor ts sennepsfrø
1 stor ts fenikkelfrø


Ha vann i en kasserolle og tilsett krydder, sennepsfrø og fenikkelfrø knuses først i en morter før de tilsettes. Kok noen minutter før du tilsetter sukker, løken i båter, eddik og balsamico. Kok opp og la kjelen stå og småkoke uten lokk på svak varme i minst 1 time, til løken er helt myk og alt har begynt å tykne. Smak om det er nok sukker, krydder og eddik. La kjelen avkjøle før du fyller på glass/plastesker hvis du skal fryse løken, øs opp i varme sterile glass hvis du skal oppevare den syltede rødløken på den måten.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar