torsdag 31. oktober 2013

Laksesmørbrød med rekesalat


Formiddagsbesøk med et godt smørbrød - eller en luksuslunsj i hverdagen? Uansett det er alltid godt med et godt smørbrød. Det er en ting som er viktig når du skal lage et godt smørbrød eller sandwich, du må ha godt brød. Et dårlig tamt brød kan ødelegge det lekreste pålegg, så bruk et brød med grovt mel og gjerne med hele korn som solsikkefrø eller fullkorn, da smaker også det du har oppå skiven så mye bedre, det aller deste er selvfølgelig et hjemmebakt brød.

DU TRENGER TIL 4 SNITTER:

4 store skiver røykt laks
Ca. 1 1/2 dl rensede reker + noen til pynt
2 hardkokte egg 
2 ss lett creme fraiche
2 - 3 ss majones
2 ts kapers
Litt karri (smak til)
Noen dråper presset sitron
Salt - pepper


Del rekene i biter og hakk eggene. Rør sammen majones og creme fraiche og smak til med sitron, karri, salt og pepper. Rør egg, kapers og reker inn i majonesblandingen, rør forsiktig slik at du ikke får en mos. Skjær laksen i litt tykke skiver og legg laks, salatblader og egg/rekesalat på skivene. Del hver skive i to og pynt med dill og reker.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar