TIL 2 PERSONER TRENGER DU:
1 stor eller to små purreløk i tynne skiver
2 finhakket fedd hvitløk
1 lite blomkålhode
Oliven eller rapsolje
1 dl hvitvin (kan sløyfes)
5 dl grønnsakkraft eller vann/buljong
2 dl melk/fløte
Salt - pepper
Ca. 8 - 10 valnøtter
Rist valnøttene i en varm stekepanne, hakk de grovt, og sett de tilside mens du lager suppen.
Ha purreløkringer og hakket hvitløk i en gryte og la det få frese på middels varme i litt olje. Pass på så det ikke blir brunt, det skal bare bli mykt. Tøm på hvitvin eller kraft og kok opp. Tilsettt mere kraft og blomkål delt i små biter, bruk stilken også, den gir god smak på suppen. La det koke over svak varme i 15 - 20 minutter til alt er helt mykt. Bruk en stavmikser og kjør suppen helt glatt og tilsett matfløte. Smak til med salt og pepper. La suppen få et oppkok og strø over ristede valnøtter ved servering. Hjemmelaget focaccia er veldig godt til denne suppen, og oppskrift finner du her
Denne oppskriften ser skikkelig god ut! Takk for tips :)
SvarSlettVeldig god Vegard, og så enkel og rimelig mat. Vil d ikke bruke valnøtter, er det godt med krutonger eller sprøstekt bacon. Hilsen Synne
SvarSlett