onsdag 23. oktober 2013

Kjøttpudding med rødbeter og bakte grønnsaker


Det virker som om det er veldig mye arbeid og veldig omstendelig å lage denne middagen her, men det er det faktisk ikke, alt i en form er alltid enkle og lettvinte middager. Rødbetene i kjøttpuddingen gjør at den blir veldig saftig og velsmakende.

DU TRENGER TIL 4 PERSONER:

500 gr karbonade eller kjøttdeig
1/2 løk
Ca. 4 dl fersk sopp
Frisk timian
1/4 ts paprikapulver
1/2 dl griljermel
2 dl melk
1 ss potetmel
1 dl finrevet rå rødbeter
1 egg
1 /2 ts salt
Litt pepper
Smør til steking


GRØNNSAKER:

4 - 6 poteter
2 - 4 gulrøtter
Pastinakk eller persillerot
1 - 2 rødløk


Bland melk og griljermel og la det stå og svelle i 10 - 15 minutter. Hakk løken og del soppen, ha litt smør i stekepannen og stek sopp og løk slik at det begynner å få litt farge, men det skal ikke bli brunt. Tilsett ca. 1 -2 ts timianblader, har du ikke frisk timian kan du tilsette 1/2 ts tørket timian. Sett dette tilsides slik at det blir avkjølt. Finrasp rødbeten, bruk engangshansker så slipper du å få en gjenstridig farge på hendene. Bland karbonadedeigen  med egget og potetmel, tilsett oppbløtt griljermel og krydder, rør inn løk og sopp sammen med raspet rødbeter. Arbeid karbonadefarsen godt sammen.
Bruk en stor skje og legg karbonadefarsen som et brød/pudding midt i en ildfast form, legg skrelte og delte grønnsaker og potet rundt. Sett formen inn i stekeovnen på 225 grader i 15 minutter. Senk  varmen til 160 grader og stek videre i ca. 40 - 50 minutter. Den skyen som danner seg i bunnen av formen er fin å øse over kjøttpuddingen noen ganger under stekingen.
Kjøttpudding, poteter og grønnsaker serveres rett fra formen rykende varm. Tyttebærsyltetøy smaker godt til, eller sylteagurker/sølvløk.


2 kommentarer: