Det er utallige måter å tilberede fisk på, her en en som vi har som favoritt når det gjelder fiskegryter, utrolig godt og utrolig lettvint. Dette er mat som barna ofte liker, det er liksom ikke fisk man spiser, men gryte med forskjellig innhold. Torskegryten har en kraftig og god smak og er godt krydret, men mengden av krydder (ingefær) kan du jo velge selv. Som tilbehør er ris veldig godt, likeså potetmos, eller vanlige kokte poteter. Denne gryten kan også lages med sei eller en annen fisketype
TIL TO PERSONER TRENGER DU:
400 gr fersk torsk
2 vårløk i ringer
1 stor grovhakket løk
1 fennikel i biter
1 ss tomatpure
1 boks hermetiske tomater
1 ts raspet ingefær
Ca 1 ss sitronsaft
Litt timian
Salt - pepper
God olje
Strø litt salt på fisken og la den ligge fremme på kjøkkenbenken mens du tilbereder grønnsakene.
Ha olje i en gryte eller en stekepanne med høye kanter og fres løken til den blir myk. Tilsett vårløk og fennikel som får surre med et par minutter, så tilsetter du tomatpure og lar det hele få frese litt i gryten/stekepannen. Tilsett de hermetiske tomatene, sitronsaft og raspet ingefær, salt og pepper. Kok opp og la gryten småkoke i ca. 10 minutter. Del fisken i så like store biter som mulig og legg de i gryten, legg på lokk og la gryten småkoke på middels varme i 5 - 7 minutter etter hvor store fiskebitene er. Smak til med mere krydder hvis det trengs. Gryten serveres med ris, poteter eller potetmos og gjerne en salat.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar