lørdag 19. oktober 2013

Helgelunsj


Koselig med en god lunsj i helgen, god tid til både å tilberede og å nyte maten. Det behøver ikke være av den aller mest innviklede sorten heller for at det skal være godt, det enkleste er oftest det beste og hyggen lager du ved å dekke et koselig bord. Lag en omelett med litt bacon og confittomater som tilbehør.

DU TRENGER TIL OMELETT FOR TO:

                                                         4-5 egg                                                        
  4-5 ss vann
En klype salt
Smør til steking

4 litt tykke skiver bacon

8-10 små tomater
Salt - pepper
God olje

2 skiver godt brød


Sett stekeovnen på 200 grader, legg de små tomatene i en liten ildfast form, du kan dele de i to eller ha de hele. Ringle over litt god olje og strø på salt og pepper. Sett formen i stekeovnen og la tomatene stå til de begynner å falle sammen, da er de ferdig.
Kutt opp baconskivene i små terninger som stekes pent brune på stekepannen. Bruk middels varme.


Pisk sammen eggene med vann og litt salt. Ha en klatt smør i stekepannen og la den bli varm. Hell de sammenpiskete eggene i stekepannen. Ikke bruk for sterk varme. Bruk en slikkepott eller en stekespade og dra eggemassen inn mot midten av stekepannen. Når all eggemassen har nesten stivnet (skal være aldri så lite bløt på toppen)  bretter du omeletten i to og lar den gli ned på et serveringsfat eller en tallerken. Del i to og legg hver del på en skive godt brød. Topp med baconbiter og de fantastisk gode tomatene.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar