søndag 20. oktober 2013

Spinat og basilikum pesto


Lager du pesto selv, kan du variere pestoen etter smak og behag, for pesto kan du lage av det meste. Bruk restene av de krydderurtene du har i kjøkkenhagen eller bruk opp den kvasten du kjøpte i butikken og ikke fikk bruk for. Bland gjerne forskjellige urter og andre ting i pestoen og få frem spennende smaker. Jeg hadde en halv pose spinat som stod i fare for å gå til spille så den ble utgangspunktet for denne nydelige pestoen. Pesto holder seg lenge i kjøleskapet og den kan fryses i små glass eller plastbeger, den er like god når den tines. Men husk at den inneholder mye olje, så den tåler ikke alt for lang tid i fryseren heller.

DU TRENGER:

Nesten en hel potte basilikum
80 gr spinat
70 - 80 gr parmesan
2 fedd hvitløk
60 - 70 gr ristede pinjekjerner
God olivenolje
Salt - pepper
Sitronsaft


Rist pinjekjernene i en tørr stekepann, pass på at de ikke blir brent. Vask spinaten hvis du ikke har den som er ferdigvasket, det kan være litt jord og sand på den som er uvasket. Ha spinat, basilikum, hvitløk og parmesan sammen med litt olje i en blender, foodprosessor eller bruk en stavmikser og kjør alt glatt mens du sper med mere olje. Ha på litt olje av gangen slik at du ser når pestoen får en fin kremaktig konsistens. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Denne pestoen her passer veldig godt til tomatsuppe, linsesuppe og gulrotsuppe, ellers er den nydelig til bruschetta. Du kan bruke roccolasalat i stedet for spinat, da får du en litt annen smak, men en veldig god pesto det også.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar